Asuntomarkkinoiden valoisat näkymät

  • LINDA SALONIUS-PASTERNAK
  • 13.06.2015

Jos blogia kirjoittaa, pitäisi mielellään myös sitä tietyin aikavälein kirjoittaa. Allekirjoittaneella on kuitenkin ollut kädet niin täynnä töitä positiivisen asuntomarkkinakehityksen seurauksesta, että blogin kirjoittaminen on saanut odottaa. Ennen kun tänä aamuna suuntaan jälleen toimistolle, niin ajattelin kuitenkin jakaa muutaman ajatukseni teille siitä, miten markkinat ovat kehittyneet - ja kehittyvät edelleen - positiiviseen suuntaan!

Kuten tapanani on, lähdin myös nyt hakemaan alan asiantuntijoiden/asiantuntiatahojen lausuntoja ajatukseni tueksi. Suureksi ilokseni huomasin että muutkin ilmeisesti ovat huomanneet tämän positiivisen kehityksen ja yleiset odotukset markkinoiden kehityksestä näyttävät kohonneen! Tilastokeskuksen mukaan kuluttajien usko talouteen on vahvinta neljään vuoteen. Mielenkiintoista on kuitenkin se että oman talouden kehitykseen ei uskota yhtä vahvasti. Onkohan tämä nyt taas osoitus siitä että meillä suomalaisilla on varovainen usko itseemme ja omaan kykyymme? Haastan nyt kaikki myös luottamaan oman taloutensa positiiviseen kehitykseen ja tekemään omat valintansa tämän suunnan mukaisesti. Tämä on tärkeä osa yleisen positiivisen kehityksen aikaansaamista. Maltillisuus on toki hyvä asia, mutta unohdetaan turha varovaisuus joka on yksi positiivisen kehityksen suurimmista kompastuskivistä.

Länsinaapurissamme Ruotsissa ovat odotukset asuntojen hintojen noususta korkeimmillaan seitsemään vuoteen. Kysyntä asunnoista on vahvempi kuin tarjonta: tilanne joka luonnollisesti pakottaa hinnat ylöspäin.

Meillä CRISTALissa tämä on näkynyt siinä että asunnot menevät kaupan/vuokralle sitä mukaan kun ne meille tulevat. Isot arvokohteet liikkuvat aina omaa vauhtiaan, mutta eilen tehtiin myös Kauniaisissa sijaitsevan remontoitavan vajaan 600m2 omakotitalosta kaupat. Tilastollisesti ja yleisten näkemysten mukaan, tällainen kohde on tällä hetkellä lähes mahdoton myydä - mutta todellisuudessa tilanne on toinen. Hinnoittelun on oltava kohdallaan, töitä myynnin eteen on tehtävä paljon, kaikki kivet on käännettävä, tunteja on vietettävä arkistoissa ja kuntotutkimusten parissa mutta lopussa se kiitos seisoo: tyytyväinen myyjä ja tyytyväinen ostaja ja välissä tyytyväinen välittäjä!

Yksiöt, kaksiot ja pienet perheasunnot menevät kun kuumille kiville. Kaksi kaksiota ollaan viime aikoina myyty +/- viikon markkinointiajassa, perheasunto Espoossa saavutti ehdollisen tarjouksen heti ensinäytöllä, uusimmasta kohteestamme tulee jatkuvasti kyselyitä vaikka markkinointiaikaa on ollut vain pari päivää. Ostajat ovat liikkeellä, myytäviä kohteita saisi markkinoilla olla enemmän! Jos itse harkitset myymistä muttet uskalla lähteä nyt myymään "koska markkinat ovat niin huonot" niin suosittelisin että harkitsisit uudelleen. Markkinat olivat tahmeat viime syksyllä ja vielä talvella, mutta tällä hetkellä eletään täysin toisia aikoja! Sama koskee vuokrakohteita - varsinkin suuremmista edustuskohteista/perheasunnoista on vuokramarkkinoilla pula.

Minä suuntaan nyt pian toimistolle sillä töitä on onneksi kiinteistövälityksen pienyrittäjälle enemmän kun riittämiin! Lisää töitä otetaan kuitenkin ilomielin vastaan - sillä tässä maassa myös päteviä työnhakijoita on tunnetusti kunhan töitä vain on tarjolla.

Aurinkoista ja kodikasta päivää kaikille teille nykyisille ja tuleville asiakkailleni!

Linda Salonius-Pasternak

CRISTAL Asunnot Oy LKV:n omistaja, kiinteistönvälittäjä (LKV, KTM)

Tilaa ilmainen arviokäynti

Ota yhteyttä meihin ja onnistunut asuntokauppasi on saanut alkunsa

Lähetä viesti

Yhteystiedot

Ota yhteyttä
neljä plus kahdeksantoista numeroissa =