Ajankohtaisia ajatuksia alalta

  • LINDA SALONIUS-PASTERNAK
  • 20.01.2015

Kauppalehdessä 30.12.2014 julkaistun artikkelin mukaan ekonomistit ovat huolissaan asuntojen hintojen laskusta, mutta myös tästä asiasta löytää positiivisen näkökulman jos vain haluaa - nimittäin ensiasunnon ostajat pääsevät nyt entistä helpommin mukaan peliin!

Huoneistokeskuksen toimitusjohtajaa Antti Asteljoki nosti tänään TV-uutishaastattelussa esille juuri tämän tosiasian, että asuntokaupassa on paljolti kyse ketjutuksesta ja siinä on ensiasunnon ostajilla merkittävä rooli.

Alhaiset korot ja alhaiset hinnat - parempaa ajankohtaa ensiasunnon ostamiselle saa kyllä etsiä.

Takaisin Kauppalehden artikkeliin jossa sama herra haastatteluvuorossa ja jälleen jaan hänen mielipiteensä: törkeitä ylihintoja asunnoista on todellakin turha odottaa saavansa. Realistinen hinnoittelu on varsinkin tänään yksi kaupan toteutumisen perusedellytys. Ostajat ovat samalla erittäin vahvasti sitä mieltä, että nyt on kaikkien aikojen "ostajan markkinat" ja tämän mukaan tarjotaan - välillä todella rohkeasti alle pyydetyn hintatason. Tästä sopiva aasinsilta seuraavaan tosiasiaan jonka Asteljoki nostaa esille saman artikkelin lopussa: asuntoa vaihtaessa väliraha on se mikä merkitsee, ei se että saavuttaa maksimaalisen myyntihinnan. Olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä: ihmisten on hyvä muistaa että kun myy ja ostaa samanarvoisella alueella, on välirahan oltava järkevä ja muulla ei ole väliä. On turha kovin pitkään tuijotella summaa mitä oman asunnon myymisestä saa jos seuraavaksi pääsee ostamaan yhtälailla "edullisen" asunnon. Käänteisesti sanottuna on myös muistettava että kun itse kokee olevansa ostajana se joka määrää hintatason, niin samoin ajattelee myös se sinun kohteesi ostaja.. asuntokauppa on ketjutusta myös tässä mielessä.

Tilaa ilmainen arviokäynti

Ota yhteyttä meihin ja onnistunut asuntokauppasi on saanut alkunsa

Lähetä viesti

Yhteystiedot

Ota yhteyttä
seitsemän plus kahdeksan numeroissa =