Kotirauha myös verkossa

  • LINDA SALONIUS-PASTERNAK
  • 15.12.2014

Olen jossain vaiheessa miettinyt miksi yhä useampi valitsee kohteensa myyntitavaksi ns. hiljaisen myynnin. Hiljainen myynti on monesti melko tehoton ja hidas tapa myydä, muttei kuitenkaan mahdoton. Minullakin lähes puolet kohteistani ovat eri tavoin hiljaisessa myynnissä olevia.. enkä enää yhtään ihmettele miksi!

Sosialisessa mediassa kuten facebookissa on sivustoja kuten Oikotie Asunnot ja Etuovi.com joissa nostetaan esiin asuntojen myynti-ilmoituksia eri kriteerein joista tavallisin näyttäisi olevan se että sivuston ylläpitäjä kokee kohteen kinnostavaksi tai kauniiksi. Aivan mahtava idea ja kauniita koteja on mukava katsella. Itse tutustuin näihin facebook sivustoihin tarkemmin vasta hiljattain ja suorastaan järkytyin: myyntikohteet, jotka tosiasiassa ovat jonkun ihmisen oma rakas koti, ovat täällä kuin sylkikuppeja! Missä vaiheessa ovat asuntojen myynti-ilmoitukset muuttuneet julkisiksi sisustuksen arvostelukohteiksi? Eivätkö ihmiset ymmärrä ettei nämä ole sistusblogeja eikä mainoskuvia vaan ihmisten koteja jota tässä arvostellaan. Eivät nämä kohteet ole esillä sisutuksen takia - jollakin ihmisellä on tarve myydä kotinsa - taustalla voi jopa olla erittäin ikävä taloudellinen tilanne ja suurta surua, eivät kaikki myy koska ovat rahakkaita ja suurempaa asuntoa hakemassa. Tällaisessa tilanteessa kodin julkinen mollaaminen ja sen myötä kenties myyntinäkymien heikkeneminen voi olla tuskaisen ikävä asia.

Jos nyt pahan mielen tuottamisen sijaan pyrkisimme mielummin edesauttamaan myyntikohteiden kiertoa, kannustamaan myymiseen ja ostamiseen ja tällä tavalla saada asuntomarkkinat askel askeleelta kohti kirkkaimpaa tulevaisuutta. Otettaisiin mielummin kantaa hintapyyntöihin, esitettäisiin olennaisia kysymyksiä taloyhtiöstä tai asunnon kunnosta tai kunnostushistoriasta.

Suodaan kuitenkin kodin asukkaalle kotirauha!

Tilaa ilmainen arviokäynti

Ota yhteyttä meihin ja onnistunut asuntokauppasi on saanut alkunsa

Lähetä viesti

Yhteystiedot

Ota yhteyttä
kahdeksantoista miinus yksi numeroissa =