Asuntomarkkinakatselmus loppuvuodelle 2015

  • 04.01.2016

Asuntomarkkinakatselmus loppuvuodelle 2015

Hypoteekkiyhdistyksen 09.11.15 tiedotteen mukaan, markkinat ovat piristyneet etenkin Pääkaupunkiseudulla ja sisämaassa Tampereella. Tampere on ottanut selvää eroa muihin kasvukeskuksiin, yhtenä syynä tähän voidaan pitää Tampereen keskeistä sijaintia liikenteen näkökulmasta. Asuntomarkkinoissa kauppamäärät elpyvät, hintojen suhteen ollaan samoissa luvuissa kuin aikaisemminkin. Vahva kysyntä on lisännyt kauppoja sekä mahdollistanut hintatason ylläpidon. Asuntojen hintojen kehitykseen vaikuttavat suuresti työmarkkinatilanne, rahoitusolot sekä uudistuotanto. Uudistuontanto on vähitellen hiipunut koko maan tasolla, toisaalta elokuussa aloitettiin 2700 kerrostalon rakentaminen. Luku on toiseksi suurin sitten vuoden 1995 yltävässä tilastossa. Omakotitalorakentaminen on hiipunut huimasti 2000-luvun alkupuolelta. Rakennuttajien näkemys tulevaisuuden voittajista ovat kompaktit kerrostaloasunnot, toimivien kulkuyhteyksien päässä.

(Lähde: Hyponasuntomarkkinakatsaus Q4/2015, 09.11.2015)

Nyt vuodenvaihteessa kannattaa olla aktiivinen etenkin asunnon oston suhteen. Vuoden viimeisinä viikkoina hinnat laskevat ja pankit käyvät kisaa asiakkaista. Lainaa saa edelleen edullisesti ja korot ovat matalalla. Jos vertaamme hintoja kesään, voimme todeta hintojen olevan vuoden lopussa noin kaksi prosenttia edullisempia. Sijoittamalla asunnon oston loppuvuoteen tai vuoden vaihteeseen voi kotitalous säästää muutaman kuukauden nettopalkan verran verrattuna juhannusta edeltävään aikaan.

(Lähde: Hyponasuntomarkkinakatsaus Q4/2015, 09.11.2015)

Alueelliset erot ja vilkkaus kaupankäynnistä täytyy tietenkin ottaa huomioon. Pakolaisvirrat näkyvät kasvukeskuksissa, potentiaalia olisi, mutta lopputuloksesta ei ole varmuutta. Kotiuttaminen vaatii panostuksia ja toimia. Väliaikaisena ilmiönä ei voida enää pitää matalaa korkotasoa ja muuttoliikettä vaan se voi hyvinkin olla pysyvämpää. Pääkaupunkiseudulle muuttaa yhä enemmän ihmisiä muualta Suomesta ja he tarvitsevat asuntoja. Varmana sijoituskohteena voidaankin pitää pääkaupunkiseutua.

(Lähde: Hyponasuntomarkkinakatsaus Q4/2015, 09.11.2015)

CRISTAL asunnoissa on ollut vilkas syksy. Kohteita on vuokrattu nopeastikin, jos sijainti ja koko ovat olleet oikeat. Myyntikohteet ovat myös liikkuneet ja löytäneet uusia omistajia. Vuokramarkkinoilla liikkuvat etenkin pienet kaksiot ja järkevät toimivat ja hyväkuntoiset perheasunnot. Ostajat puolestaan etsivät muuttovalmiita kohteita, laajassa mittakaavassa ihmiset eivät ole innostuneita remontoimisesta. Tällä hetkellä meillä CRISTALissa on enimmäkseen suurempia asuntoja myynnissä. Otamme kuitenkin erittäin mielellämme kaiken kokoisia asuntoja välitettäväksi. Kannattaa myös ehdottomasti kysyä hiljaisessa myynnissä olevista myyntikohteistamme.

Book free valuation

Contact us to begin a successfull appartment deal

Send us a message

Contact info

Contact us
thirteen plus nineteen in numbers =